Distributieriem vervangen


De distributieriem; een belangrijk onderdeel van uw motor. Vervang de riem tijdig! De riem is gemaakt van rubber waarin speciale materialen zijn verwerkt. Zoals elk onderdeel is ook de distributieriem aan slijtage onderhevig. Van buitenaf is dit overigens niet zichtbaar, totdat het te laat is.

Preventief vervangen
Een gebroken distributieriem kan veel schade toebrengen aan de motor. Daarom schrijft het onderhoudsprogramma van Renault voor dat de complete distributieset, bestaande uit distributieriem plus span- en geleiderollen tijdig en preventief moeten worden vervangen*.

Uniek bij Janssen:
Bij vervanging van de distributieset ontvangt u nu 5 jaar volledige garantie gedurende de vervangingstermijn van de riem, inclusief het arbeidsloon. Meer zekerheid kunt u niet krijgen! Vervanging van de distributieset geschied door middel van speciaal gereedschap en via de officiële richtlijnen van Renault. Hierdoor is correcte montage vanzelfsprekend.

Neem contact met ons op voor een vrijblijvende offerte of het maken van een afspraak. Dit is ook mogelijk via onze online werkplaatsplanning.

*Om de vijf jaar of 120.000km (afhankelijk van welke limiet als eerste wordt bereikt) dient de distributieriem vervangen te worden. Vanwege fabrieksvoorschrift dienen naast het vervangen van de distributieriem ook de volgende onderdelen vervangen te worden; aandrijfriem, spanrol, looprol, bout en krukaspoelie voor de hulporganen. Garantie is van toepassing mits alle voorgeschreven onderdelen zijn vervangen en indien de reparatiefactuur toonbaar is. Garantie is uitsluitend van toepassing op de distributierieriem en niet door oorzaken van buitenaf. Garantie is niet van toepassing op reeds vervangen distributiesets. Uitleg laagste prijs-garantie: deze moet kunnen worden gecontroleerd door middel van een offerte of advertentie van een erkend Bovag-bedrijf en uitsluitend mogelijk voor particulieren. Laagste prijsgarantie is alleen van toepassing op prijsverschillen vanaf € 20,- en is niet van toepassing op reeds vervangen distributiesets.